Feministiska strategier för en pluralistisk konstscen. Svenska Konstkritikersamfundets Kritikersalong gästar Tisdagsklubben

Tisdagen den 1 november, kl 19.00

Feminism har i olika skepnader under de senaste 40 åren haft mycket stor betydelse för att skriva om konsthistorien och för att ställa ut konst på nya sätt. Malin Hedlin Hayden och Jessica Sjöholm Skrubbe har samlat texter av en rad internationellt ledande curatorer, konstvetare och konstnärer för att debattera feminismer i plural i konstvärlden. Boken ”Feminisms is still our name. Seven essays on historiography and curatorial practices” (2010) är utgångspunkt för en kväll om feministiska strategier för en mer pluralistisk konstscen.

Malin Hedlin Hayden och Jessica Sjöholm Skrubbe är båda aktiva som forskare vid Konstvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet och samtalar med Patrik Steorn från Svenska Konstkritikersamfundet.

Bar med enklare smårätter öppen hela kvällen från kl 18.30 – 23.00. Adress: Konstnärsklubben, 2 tr, Smålandsgatan 7, Stockholm. Tryck på ringklockan ”Konstnärsklubben”.

Kritikersalongen arrangeras av Svenska Konstkritikersamfundet i samarbete med Tisdagsklubben – mötesplatsen för alla konstnärer i Konstnärshuset första tisdagen varje månad.