Torsten Jurell om Kina: konstscenen och diverse projekt

Tisdagen den 6 september, kl 19.00

I fem år har Torsten Jurell hyrt ateljé i Beijing. Nyligen återvände han till Stockholm efter fyra månader i Caochangdi – en av flera byar i Beijing dit konstnärer från hela världen söker sig. I Caochangdi har konstnären Ai Weiwei sin ateljé där han även ritat de stora konstgallerierna på promenadavstånd från konstdistriktet 798. Under dessa fem år har Torsten Jurell arbetat med ett ”underjordsprojekt”. Han har under arbetets gång vid flera tillfällen ställt ut delar av detta i Beijing, i 798, på Östasiatiska museet 2010 och avrundar nu hela projektet med en stor utställning ”Bortom Underjorden” på Röhsska museet i Göteborg i höst. (Se också presentation i Paletten nr 3-4 2010)

Torsten Jurell berättar vad det är som får honom att resa till just Kina. Han visar bilder från egna och kinesiska kollegors verk och berättar om sina intryck och erfarenheter av den kinesiska konstscenen.

Bar med enklare smårätter öppen hela kvällen från kl 18.30 – 23.00. Adress: Konstnärsklubben, 2 tr, Smålandsgatan 7, Stockholm. Tryck på ringklockan ”Konstnärsklubben”.

Arrangör Tisdagsklubben – mötesplatsen för alla konstnärer i Konstnärshuset första tisdagen varje månad. I samarbete med Svenska Konstkritikersamfundets Kritikersalong.